Panéo

Haardkoek

Hoeveelheid

ingrediënten

Water430 ml
Olijfolie77 ml.
Zout15 g
Bloem (type 55)720 g
Verse gist42 g

Bereidingsduur

1 u 25

Evenwaardig gewicht instant droge gist : 14 g

Je waant je in de Provence: gewoon brooddeeg geparfumeerd met olijfolie, platgemaakt en opengewerkt voordat het gebakken wordt, heerlijk bij salades en rauwkost. Alleen het zingen van de krekels ontbreekt nog aan de sfeer!

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten in de volgende volgorde in het bakblik: water, olijfolie en zout. Voeg vervolgens de bloem en de gist toe.
  2. Plaats het bakblik in het apparaat. Selecteer programma 13. Druk op de startknop. Zet na één uur het apparaat uit en haal het deeg uit het bakblik.
  3. Bestrooi het aanrecht met bloem en maak een langwerpige bol van het deeg. Spreid hem uit met een deegrol en maak met een schaar inkepingen in de vorm van een korenaar (zie pagina 13). Laat ongeveer 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven gedurende 5 minuten voor op 220 °C met een bakje water om de oven vochtig te maken. Bestrijk het deeg met water met behulp van een kwastje om het vochtig te maken. Zet het deeg in de oven en laat 25 minuten bakken. Laat afkoelen op het rooster.
Panéo

Omrekenen van lepels